Coevorderstraatweg 38, 7914TM Noordscheschut | info@denhartogvoegwerken.com facebook twitter

Direct contact Tel: 06-47410861 Offerte aanvragen

Voegwerk herstellen Coevorden

Oude woningen en gebouwen krijgen soms te maken met voegwerk dat afbrokkelt of verloren gaat. Het is dan belangrijk om de voegen te herstellen. Want voegen hebben een erg belangrijke functie. Zo beschermen ze de gevel tegen weersinvloeden. Bovendien geeft dit ook nog eens uitstraling aan het gebouw. De stenen komen zeker mooier tot hun recht.

Soorten voegwerk

Er wordt vaak gedacht dat voegen allemaal hetzelfde zijn, maar wie goed gaat kijken zal zien dat alle voegen toch net even wat anders zijn. Het meest gebruikte type voeg is de platvolle voeg. Deze voegen lopen gelijk met de stenen en zijn ook snel aan te brengen. De platvolle voeg met dagstreep heeft een horizontale streep in het midden lopen. De specie wordt hierdoor vaster erin gedrukt, tevens heeft de streep ook met persoonlijke voorkeur te maken. De verdiepte voeg zorgt voor een nette uitstraling en de stenen komen goed tot hun recht. De schaduwvoeg is bovenaan verdiept en loopt schuin naar buiten toe. Zo kan regenwater goed afgevoerd worden. Belangrijk, want een te vochtige gevel kan voor bouwtechnische schade zorgen.

Voordelen van voegen

Voegen beschermen de gevel tegen regenwater, hagelbuien en andere invloeden van het weer. De gevel kans om sneller droog zijn dankzij een bepaald type voeg. Sommige voegen gaan meer dan 200 jaar mee. Daarnaast zorgen voegen voor verfraaiing. Stenen kunnen veel beter en mooier overkomen door te kiezen voor het juiste voegwerk. Dit geeft niet alleen een beter straatbeeld, ook stijgt hiermee de waarde van de woning of het pand in Coevorden. Het is daarmee tevens een investering voor de toekomst.

Den Hartog, voor al het voegwerk

Het herstellen van oude voegen is vakwerk, waar Den Hartog veel ervaring mee heeft. Ook op het gebied van het terugbrengen in de oude staat van monumenten. Door voegen te herstellen zien oude gevels er weer als nieuw uit en kunnen ze veel eerder drogen na een regenbui. Den Hartog werkt door heel Coevorden, maar ook Dalen, Sleen of Schoonoord. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.


Wilt een vrijblijvende offerte ontvangen? of neem direct contact op: 06-47410861 Offerte Aanvragen

Twitter