Coevorderstraatweg 38, 7914TM Noordscheschut | info@denhartogvoegwerken.com facebook twitter

Direct contact Tel: 06-47410861 Offerte aanvragen

Nieuw voegwerk Assen

Bestaande voegen kunnen beschadigd zijn. Deze beschadigde voegen kunnen hersteld worden. Ook bij nieuwbouw is het noodzakelijk om te voegen. Het beschermt immers de gevel tegen weersinvloeden en verfraait het geheel. Nieuwe voegen laten een oude gevel weer als nieuw uitzien. In Assen kan er vertrouwd worden op het vakwerk van Den Hartog.

Verschillende voegtypen

Er zijn door de jaren heen meerdere voegtypen ontwikkelt. Dit is iets waar veel mensen niet bij stil staan, want een voeg is toch gewoon een voeg? Maar door te kiezen voor een bepaald type voeg kan er meer voordeel behaald worden. Een voorbeeld hiervan is de gesneden voeg, die vaak na 200 jaar nog in goede staat is. Deze voegen mogen niet voor de gevel uitsteken. Een knipvoeg steekt wel voor de gevel uit en is afgeleid van de gesneden voegen. Door gebruik te maken van verdiepte voegen in combinatie met een platte en smalle steen ziet de gevel er meer horizontaal uit. De gevel droogt sneller na een regenbui. De schaduwvoeg heeft een verdiepte bovenkant die naar beneden loopt tot aan de voorkant van de steen. Vooral de afvoer van het water speelt hier een rol. De platvolle voegen wordt het meest toegepast in de woningbouw. Een dagstreep is een horizontale streep door de voeg.

Voordelen van voegwerk

Voegwerk heeft twee functies: enerzijds om het metselwerk te verfraaien en anderzijds om de voegen te beschermen tegen weersinvloeden. Zo kan voor bepaalde voegen gekozen worden die de steen beter uit laten komen of die regenwater sneller afvoeren. Vroeger werd er voornamelijk naar het uiterlijk gekeken, tegenwoordig vinden we het ook belangrijk dat voegwerk jarenlang meegaat.

Voegwerk door Den Hartog

Den Hartog is gespecialiseerd in gevelrenovatie en kan oude voegen vervangen voor nieuwe voegen. Hiermee ziet de woning of het pand er weer als nieuw uit en is de gevel weer goed beschermt tegen regen en andere weersinvloeden. Ook voor monumentale panden is Den Hartog uw aangewezen partner. Voor werkzaamheden in Assen kunt u contact met ons opnemen.


Wilt een vrijblijvende offerte ontvangen? of neem direct contact op: 06-47410861 Offerte Aanvragen

Twitter