Coevorderstraatweg 38, 7914TM Noordscheschut | info@denhartogvoegwerken.com facebook twitter

Direct contact Tel: 06-47410861 Offerte aanvragen

Restauratie

Geen boog, geen steen en zelfs geen gevel is hetzelfde bij een restauratie van gebouwen. Een bedrijf moet de nodige ervaring hebben voor dit specialistische werk. Bij het herstellen van gebouwen is het van belang om kennis van het verleden te hebben en deze kennis te combineren met het gebruik van hedendaagse technieken. De uitdaging om een monument te herstellen, vereist puur vakmanschap. Bij Den Hartog Voegwerken zijn onze voegers volledig gecertificeerd om deze opdrachten te kunnen en mogen uitvoeren.

Restauratie van gebouwen

Het restaureren van monumentale panden is een vak apart. Het is een specialisme dat Den Hartog Voegwerken al jarenlang met veel succes uitvoert bijvoorbeeld in de regio’s Assen en Zwolle. Met zorg worden de monumenten ontdaan van het oude voegwerk. Vervolgens wordt de gevel nauwkeurig en met vakmanschap opnieuw gevoegd. De monumentale panden worden weer in oude glorie hersteld, zodat volgende generaties er eveneens van kunnen genieten. Bij een restauratie van gebouwen ligt de nadruk op het herstellen van de bouwkundige constructie. De fundering, metselwerk en gevels worden dan in originele staat hersteld en indien nodig aangepast. Een platvolle voeg doet dienst als goedkoop voegwerk. Voor monumenten, waarbij geld nauwelijks een rol speelt, wordt veelal gekozen voor een knip- of gesneden voeg. Beide voegtypes kenmerken zich doordat het voegwerk gelijk ligt aan de steen, dit was voornamelijk populair bij architecten uit de 19de eeuw.

Schoon en fris: stofvrij voegen uithakken

Den Hartog Voegwerken adviseert u graag bij alle vraagstukken aangaande de restauratie van gebouwen. Wij helpen u bij het maken van de juiste kleurkeuzes, het aanbrengen van nieuwe voegen en het andere werk dat bij een restauratie komt kijken. Het voegwerk is belangrijk voor de uitstraling en het behoud van de woning. Wij hanteren bovendien een techniek waarbij het mogelijk is om stofvrij voegen uit te hakken. Of het nu gaat om een kleinschalige restauratie van gebouwen of het herstel van een complexe gevel, Den Hartog Voegwerken biedt u graag haar diensten aan.


Wilt een vrijblijvende offerte ontvangen? of neem direct contact op: 06-47410861 Offerte Aanvragen

Twitter